Badrumsinredning

Vår intuition säger att badrummet kan vara ett av de minst prioriterade utrymmena när det gäller heminredning generellt och makeovers mer specifikt. Trots att vi tillbringar stora delar av vardagslivet på toaletten så är det i första hand vardagsrummet, köket eller sovrummet vi först kan tänka oss att göra någonting åt i form av nyrenoveringar eller dekoration. Om du har ett badrum som du inte är riktigt nöjd med så finns det många enkla saker man kan göra för att förbättra harmoni och funktionalitet. Låt oss titta på några exempel som gäller för några äldre hushåll där en upplyftning av badrummet känns mer uppenbar.

Ljusa badrum
Några saker som äldre hus ofta fönster som drar, svaga rörledningar och golv som knarrar – sist men inte minst små badrum. Nya badrum är nästan dubbelt så stora som badrum för närmare 20-30 år sedan. Det finns numera ett grundtema för den nya generationen badrum som gäller och det är färgen vit. Det skall vara ljust rakt igenom annars känns harmonin helt enkelt fel. Om du redan har ett badrum som kommer från den äldre generationen där utrymmet inte är så stort, se i första hand till att inreda rummet i helvitt. Det kommer då omedelbart att se större ut!

Asiatiskt och japanskt
Ett annat sätt att ta sig an ett äldre badrum är att testa något asiatiskt eller japanskt. Du får du en helomvändning som både är ljus och fokuserar på harmoni. Titta närmare på en ett funktionellt badrumsskåp som har en asiatisk eller japansk prägel och som tillsammans med en vit helyta och några svarta linjer längs väggarna skapar en fantastisk harmoni.

Ljusa linjer

Horizontella linjer och punktbelysning
En väl beprövad remake av ett äldre badrum är att testa några tjockare mörka linjer längs väggar och takhörn. Väggarna skall förstås vara i vitt kakel och längs handfatet kan du testa en större spegel utan ram samt sätta ut punktbelysning på rätt ställen i rummet. Helhetskänslan kommer omedelbart att vara att hela rummet är betydligt större och rymligare!

Leave a Comment

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert